Zvijezde koje su priznale psihičke poremećaje i svejedno uspjele!

Na prvi pogled oni imaju sve – slavu, novac, moć, no neki pate i od psihičkim poremećaja koji su još ovijek tabu tema.

Nedavno je slavna glumica Catherine Zeta Jones sve iznenadila izjavom: 'Psihički sam bolesnik, toga se ne sramim'. Slavnoj glumici 2001. Dijagnosticiran je bipolarni poremečaj ličnosti zbog kojega je manično-depresivna. Danas joj je puno bolje, pa se zalaže za rušenje predrasuda o ljudima s psihičkih smetnjama. Veliku podršku ima i od slavnog supruga Michaela Douglasa.

Catherine Zeta Jones:  'Psihički sam bolesnik, toga se ne sramim!'

Poznati plivač Michael Phelps od malena se bori s ADHD poremećajem, tj. poremećajem hiperaktivnosti i deficita pažnje. Problemi su počeli kada je imao 9 godina, a lakše mu je bilo nositi se sa problemom kada je krenuo na plivanje. Danas je jedan od najpoznatijih svjestkih sportaša i vlasnik mnogih zlatnih medalja.

I glumica Emma Thompson dugo je patila od depresije. Velik dio svog života borila se sama sa sobom i da uopće ustane ujutro iz kreveta. Priznala je da je često osjećala da nema nade, potpuno bezmoćno i bezvoljno. I dalje se bori s depresijom, no sada i javno progovara o tome i želi motivirati druge da priznaju problem i nešto poduzmu u vezi toga.

Poznati pjevač Elton John isto je tako bolovao od psihičkog poremećaja. Početkom 90-ih sam je otišao u kliniku kako bi izliječio bulimiju. Nakon nekoliko teških mjeseci, Elton je ponovno uzeo kontrolu nad svojim životom.

Gwyneth Paltrow patila je od postporođajne depresije nakon rođenja svog drugog djeteta 2006. Posljedica je to prestanka lučenja određenjih hormona koji su aktivni tokom trudnoće. U jednom je intervjuu priznala da je u tom stanju čak razmišljala o tome da si oduzme život. Na sreću, poznata glumica je uz podršku obitelji preboljela depresiju i posvetila se svojoj obitelji.

Izvor: dnevnik.hr

Comments are closed.